Kukurydza smak zamknięty w słoiczkach

4.5 (200 ocen)

  • 60 min

Bardzo polecam,po co przepłacać za małą puszkę skoro same możemy mieć pod ręką to wspaniałe warzywo

  • 60 min

Składniki:

  • Kukurydza u mnie 10 kolb
    • woda i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kukurydza smak zamknięty w słoiczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1tou5hm 1. Umytą kukurydzę ostrym nożem skroić z góry na dół by wyłuskać same nasionka.
    Nasiona kukurydzy dać do garnka i zalać wodą,posolić 1 łyżką soli.Zagotować ,a raczej 2 min.zblanszować.
    Lekko wystudzone nakładać do słoików,boki słoika wytrzeć i zakręcić suchą nakrętką..
    Pasteryzować około 1/2 godz.od momentu wrzenia wody.
    Wyjmować gorące i obrócić do góry dnem słoiczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować