Kukurydza gotowana z mlekiem, masłem i cukrem

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jeśli nie jedliście tak gotowanej kukurydzy to musicie obowiązkowo spróbować - bo jest przepyszna. Podajemy tradycyjnie z solą i wiórkami masła.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 kukurydze, bez GMO

    500 ml wody
    250 ml tłustego mleka
    2 łyżki cukru
    100 g masła

    sól morska i masło do podania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kukurydza gotowana z mlekiem, masłem i cukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę układamy w garnku, zalewamy wodą i mlekiem. Dodajemy masło i cukier. Doprowadzamy do zagotowania. Od zagotowania gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 10-12 minut.

    Kukurydze podajemy posypane solą oraz oprószone wiórkami masła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować