Kukurydza gotowana

5 (153 ocen)

Przepyszna, maślana, doskonała....

Składniki:

  • 3 kolby kukurydzy (jędrna nie wysuszona)
    łyżeczka cukru
    sól do smaku
    szczypta papryki słodkiej
    masło
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kukurydza gotowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę obrać, usunąć wszystkie niteczki, umyć. W dużym garnku zagotować tyle wody aby pokryła kukurydzę. Na osłodzony wrzątek włożyć kukurydzę i gotować pod przykryciem ok 15-20 minut. Będzie gotowa gdy po nakłuciu widelcem będzie miała miękkie ziarenka. Odcedzamy, układamy na talerzu i posypujemy odrobiną soli i papryki. Na każdej kładziemy po małym plasterku masła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Podwieczorek Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować