Kubusiowy biszkopt

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Kubusiowy biszkopt

  • Łatwy

Składniki:

  • - Biszkopt: jajka: 4 sztuki
    - cukru: 150 gramów
    - mąki: 150 gramów
    - wody (zimnej przegotowanej): 4 łyżki
    - octu: 1 łyżka
    - proszku do pieczenia: 1 łyżeczka
    - Krem: soku (Kubuś smak dowolny): 1 litr
    - budyniu śmietankowego (40g): 3 sztuki
    - margaryna: 0.5 sztuki
    - galaretki (smak według uznania): 2 sztuki
    - owoce np. jagody: 200 gramów
    - banan: 1 sztuka
    - jabłko: 1 sztuka

Kubusiowy biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć i upiec biszkopt
    Temperatura pieczenia: 180C
    Czas pieczenia: 20-30minut
  • 2. Krem:
    Część soku ugotować, część wymieszać z budyniem. Wlać do gotującego się soku. Ugotować krem. Do zimnego kremu dodać miękką margarynę,zmiksować.
  • 3. Na biszkopt położyć krem, potem owoce(ja podzieliłam ciasto na dwie części,po prawej dałam jagody, po lewej jabłka, banany) zalać tężejącą galaretką ( przygotowaną według wskazówek na opakowaniu). Schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy