Kubusiowy biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć i upiec biszkopt
Temperatura pieczenia: 180C
Czas pieczenia: 20-30minut
2.Krem:
Część soku ugotować, część wymieszać z budyniem. Wlać do gotującego się soku. Ugotować krem. Do zimnego kremu dodać miękką margarynę,zmiksować.
3.Na biszkopt położyć krem, potem owoce(ja podzieliłam ciasto na dwie części,po prawej dałam jagody, po lewej jabłka, banany) zalać tężejącą galaretką ( przygotowaną według wskazówek na opakowaniu). Schłodzić w lodówce.
Komentarze