Kubusiowe ciasto z serkami homogenizowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i żółtka. Mąkę przesiej
z proszkiem do pieczenia. Dodaj do ubitych jajek i delikatnie wymieszaj.
Piecz w temp. 170 stopni.
Z soku, budyni i cukru ugotuj budyń. Po wystygnięciu utrzyj z masłem.
Wyłóż na biszkopt.
2.Jedna galaretkę rozpuść w ½ szkl. gorącej wody. Odstaw do
wystygnięcia. Śmietanę ubij na sztywno powoli dodając cukier.
Następnie małymi partiami dodawaj serki. Na koniec wlej przestygniętą
galaretkę. Dokładnie rozmieszaj. Całość wyłóż na masę kubusiową.
3.Pozostałe dwie galaretki rozpuść w 3 szkl. gorącej wody. Gdy zacznie
tężeć wylej na masę śmietankową. Schłódź w lodówce.
Komentarze