Ciasto Kubuś z mascarpone

4.97 (176 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Połączenie zwykłego ciasta Kubuś ze śmietaną i mascarpone sprawia, że ciasto ma niezwykle delikatny smak.
Kubuś z mascarpone

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 4 jajka
    - 1/3 szkl. cukru
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1/3 szkl. oleju
    - 4 łyżki mąki pszennej
    - 2 łyzki maki ziemniaczanej
    Masa Kubusiowa:
    - 1 l gęstego soku
    - 2 budynie śmietankowe
    - 2 łyżki cukru
    Masa śmietankowo-mascarpone
    - 200 ml śmietany 30%
    - 200 g serka mascarpone
    - 1 łyżka cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.97 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sok

Ciasto kubuś z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, żółtka i dolej. Utrzyj na puszystą masę. Mąki przesiej z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej i rozmieszaj. Wyłóż na blaszkę o wym. 24x34. Piecz w temp.170 st. przez 15 minut.
  • 2. Odlej szklankę soku. Rozmieszaj w niej proszek budyniowy. Resztę zagotuj z cukrem. Ugotuj budyń. Gorący wylej na biszkopt. Pozostaw do ostudzenia.
  • 3. Smietanę ubij z cukrem na sztywno. Dodawaj stopniowo mascarpone i delikatnie połącz. Wyłóż na masę kubusiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować