"kubuś" domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczoną dynię pokroić w niewielkie kawałki, gotować w małej ilości wody. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i pokrojone jabłka. Jak się wszystko rozgotuje, zblędować dokładnie. Dodać sok z pomarańczy, rozcieńczyć wodą do oczekiwanej gęstości napoju, dodać do smaku cukier. Dla lepszego smaku można dodać jeszcze soku z cytryny. ( Jeśli planujemy dodać zioła, należy dodać je w całości do gorącego napoju, przykryć i poczekać aż się dobrze sparzą, następnie wyciągnąć i wyrzucić).
2.Podgrzać napój bardzo mocno jeszcze raz. Przelać do wyparzonych butelek, i odstawić do ostygnięcia do góry dnem, w ten sposób będziemy cieszyć się smakiem napoju dłużej.
Porady
Domowy "kubuś" to napój który można dowolnie modyfikować....
Komentarze