Ciasto Kubuś bez pieczenia

4.49 (141 ocen)

Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Mięciutkie dzięki biszkoptom. Z lekko wyczuwalnym bananowym posmakiem, a całość idealnie uzupełnia gorzka czekolada.

Składniki:

  • 2 opakowania biszkoptów po 180 g

    900 ml soku typu Kubuś marchewkowo - bananowego
    3 budynie waniliowe bez cukru
    2 łyżki cukru
    2 łyżki masła

    2 duże śmietany 30%
    3 śnieżki
    1/4 szklanki cukru pudru

    80 g startej gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Sok

Ciasto kubuś bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 250 ml soku rozrabiamy budynie. Resztę zagotowujemy wraz z cukrem i masłem.
    Dodajemy rozrobione budynie do soku i mieszamy aż nam zgęstnieje.
  • 2. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pierwsza warstwę biszkoptów, następnie wykładamy masę Kubusiowa i drugą warstwę biszkoptów.
    Odstawiamy do ostygnięcia.
  • 3. Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śnieżkami. Wykładamy na biszkopty. Posypujemy czekoladą.
    Wkładamy do lodówki na min. 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować