Ciasto Kubuś bez pieczenia

4.5 (152 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Ciasto bardzo dobre na zbliżające się upały bo nie wymaga użycia piekarnika.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • masa kubusiowa:
    1 butelka 900 ml soku typu Kubuś o dowolnym smaku
    2 budynie smietankowe
    2 galaretki truskawkowe lub zbliżone smakiem do soku
    masa śmietankowa:
    600 ml śmietany 30%
    2 galaretki cytrynowe
    dodatkowo;
    opakowanie małych okrągłych biszkoptów
    2 opakowania ciastek typu delicje
    czekolada mleczna
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kubuś bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kubuś bez pieczenia 1. Biszkopty ułożyć na dnie formy do pieczenia (30 cm na 20 cm, odlać jedną szklankę soku i wymieszać w nim budyń, resztę soku zagotować i na gotujący wlać sok z budyniem gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Kiedy budyń zgęstnieje i się zagotuje wyłączyć gaz i do gorącego budyniu wsypać galaretki, mieszać do rozpuszczenia i od razu wylać na ułożone w formie biszkopty kiedy masa kubusiowa przestygnie ułożyć na niej delicje czekoladą do góry.
  • kubuś bez pieczenia 2. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml wody i odstawić do wystudzenia, śmietanę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z gęstniejącą galaretką, masę śmietankową od razu przełożyć na ułożone delicje i odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia przed podaniem ciasto posypać dosyć grubą warstwą startej czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować