1.Najpierw należy przygotować biszkopt. Białka ubijamy z cukrem na pianę, dodajemy żółtka, miksujemy aż masa będzie puszysta a cukier się rozpuści. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem, delikatnie wymieszać. Piec w 180 st. Ok 20 -25 min.
2.Warstwa Kubuś: Gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, tyle, że mleko zastępujemy sokiem. Do ugotowanego budyniu wsypać galaretkę w proszku i szybko mieszać, by się rozpuściła. Ciepłą (nie gorącą!) masę wykładamy na wystudzony biszkopt.
3.Warstwa pianka: W ¾ szkl gorącej wody rozpuścić galaretkę, odstawić w chłodne miejsce, gdy zacznie tężeć wlać ją do ubitej wcześniej na sztywno kremówki. Tą warstwę wykładamy na zimną warstwę kubusiową. Na wierzch ścieramy na tarce czekoladę.
Porady
Ciasto najlepiej smakuje kilka godzin po przygotowaniu. Przechowujemy je w lodówce.
Komentarze