'Kubusia' jadłam na zabawie Sylwestrowej, poprosiłam koleżankę o przepis. Ciasto jest tak pyszne, że rodzina pochłania je po kilkunastu minutach od postawienia na stole.
Budyń:
* 750 ml soku kubuś
* 3 budynie śmietankowe
Bita śmietana:
*500 ml śmietany 30%
*6 łyżek cukru pudru
* 2 galaretki w kolorze soku (1/2 l wody)
Dodatkowo na wierzch 2 galaretki w kolorze soku (1/2 l wody)
Sposób przygotowania przepisu:
Kubuś
1.
Biszkopt:
Ubić pianę z białek z cukrem, cukrem waniliowym i wodą. Dodawać żółtka ciągle ubijając. Na koniec dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia- delikatnie wymieszać łyżką. Piec 10 minut w temperaturze 180 oC
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze