Kubuś

4.5 (185 ocen)

  • 2 godz.

Uwielbiane przez małych i dużych łasuchów.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    12 dag mąki
    12 dag cukru pudru
    płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    1 litr soku Kubuś w dowolnym kolorze
    3 budynie waniliowe z cukrem
    1/2 kostki margaryny
    2 galaretki o dowolnym smaku
    2 banany

Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kubuś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka i cukier puder, ciągle ubijając, na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką.
    Masę przekładamy do formy i pieczemy na złoty kolor, studzimy.
    3 szklanki soku zagotowujemy, resztę mieszamy z budyniami i wlewamy do gotującego się soku, następnie wcieramy margarynę.
    Biszkopt przecinamy na pół.
    Połowę masy wylewamy na biszkopt, przykrywamy drugim plackiem, gdy lekko przestygnie na wierzch układamy pokrojone w plasterki banany.
    Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wody, gdy zaczną tężeć wylewamy na wierzch, schładzamy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować