o 115g masła,
o 125g masła orzechowego,
o 100g cukru białego,
o 70g cukru brązowego,
o 1 jajko,
o 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
o 2 łyżki mleka,
o 1 i ¾ szklanki mąki,
o ½ łyżeczki soli,
o 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
o DODATKOWO:
o 24 mini oreo, toffifee lub Reeses
Sposób przygotowania przepisu:
Kubeczki orzechowe
1.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Formę na mini muffinki wysmaruj masłem lub spryskaj olejem.
Mąkę wymieszaj z solą i sodą. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski włóż masło i masło orzechowe. Dodaj oba rodzaje cukru i ekstrakt z wanilii. Ucieraj mikserem na jasną i puszystą masę maślaną przez 5 minut. Dodaj jajko i ucieraj jeszcze 30 sekund. Dodaj suche składniki i wymieszaj krótko, tylko do połączenia składników. Masę orzechową podziel na 24 części i wyłóż nią wgłębienia w formie na mini muffinki. Kubeczki piecz dokładnie 8 minut. Wyjmij je z piekarnika i w gorące ciasto ostrożnie wepchnij mini oreo, toffifee lub reeses. Pozostaw w foremce do wystudzenia. Wyjmuj je z foremki podważając wykałaczką. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze