Krzyżakowy schabowy na frytkowej sieci

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Halloweenowy obiad.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab - kotlet: 1 sztuka
    - masło (do smażenia schabowego): 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta do panierowania: 2 łyżki
    - sól,pieprz do smaku: 1 szczypta
    - frytki: 75 gramów
    - ketchup (do zrobienia krzyża na pająku): 1 sztuka
    - żółty ser plaster: 1 sztuka
    - olej do smażenia frytek: 1 sztuka
    - sól (do frytek): 1 szczypta
    - groszek - ziarenko (oczy pająka): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krzyżakowy schabowy na frytkowej sieci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rozgrzanego oleju wkładamy frytki.
  • 2. Rozbijamy kotleta schabowego w taki sposób aby najbardziej był zbliżony do okręgu - przyprawiamy, panierujemy - pieczemy z obu stron na rumiano.
  • 3. Pod koniec pieczenia kładziemy na wierzch schabowego żółty ser, któremu nadajemy kształt okręgu.
  • 4. Gotowe frytki wyciągamy, odcedzamy z nadmiaru oleju, solimy, nadajemy kształt pajęczyny, na środek kładziemy schabowego. Na serze robimy krzyżyk z ketchupu. Ze szczypiorku robimy odnóża. Groszek przecinamy na pól i tak powstały nam oczy pająka - podajemy;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schabowy przekładaniec

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schabowy przekładaniec

Kasia_S idealny na ciepło na obiad ale będzie również smakował na zimno na kanapki 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować