Krwawiący schabowy

5 (197 ocen)

  • 20 min

Mało kiedy łączę słone ze słodkim, bo nikt u mnie nie przepada za takimi kombinacjami. Ale ja je lubię:)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 porcje:

    2 duże kotlety schabowe bardzo cienko rozbite
    4 plastry sera wędzonego
    4 łyżki żurawiny ze słoiczka (np.Łowicz)
    sól,pieprz
    Jajko
    3 łyżki mąki
    4 garści potłuczonych płatków kukurydzianych
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Krwawiący schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozbite kotlety nakładamy plastry sera, na połowę kładziemy po 2 łyżki żurawiny, przykrywamy drugą połową. Zlepiamy boki zbijając je tłuczkiem do mięsa. Panierujemy w mące, jajku i płatkach kukurydzianych. Smażymy na głębokim tłuszczu na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Żurawina Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować