krwawe szczęki i paluchy wiedźmy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

W Halloween musi być strasznie i krwawo....

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cukier zwykły: 0.75 szklanki
    - mąka pszenna typ 550: 2.5 szklanki
    - proszek do pieczenia - płaska łyżka: 1 łyżeczka
    - esktrakt z migdałów: 1 łyżeczka
    - ekstrakt z wanilii: 1 łyżeczka
    - margaryna: 1 sztuka
    - migdały: 30 sztuk
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krwawe szczęki i paluchy wiedźmy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy składniki łyżką. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę, jajko i po łyżeczce ekstraktu z wanilii i migdałów. Zagniatamy składniki na ciasto. Gdy już nam się ładnie połączą wkładamy ciasto w torebkę foliową i wkładamy na zamrażarki na 20 minut. Następnie wyciągamy i formujemy palce. Migdały zalewamy wrzątkiem i moczymy. Ściągamy z nich skórkę i kroimy na połówki. W palce wtykamy połówkę migdała i robimy nacięcia na palcu. Szczęki i myszki tak samo robimy z ciasta i migdałów. Pieczemy w piekarniki około 10 minut w 190 stopniach. Pycha.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween

Podobne przepisy

To może cię zainteresować