kruszynki z kamykami arachidowymi

0 (0 ocen)

Słodkie podziękowanie dla gości

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    2 żółtka
    3/4 szklanki mleka
    100 g roztopionej margaryny
    pół szklanki oliwy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    pół szklanki cukru
    3 łyżeczki kakao
    2 łyżki skórki z pomarańczy lub kandyzowanej
    100 g kamyków arachidowych
    3 łyżki miodu

Kruszynki z kamykami arachidowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, żółtek, oliwy, margaryny, proszku , mleka, zagniatamy ciasto.
    Dzielimy na dwie połowy. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej skórkę. Wyrabiamy. Kamyki mieszamy z miodem, dodajemy do ciast. Robimy małą kuleczkę rozgniatamy, w ten sposób powstają nam niewielkie ciasteczka. Układamy na natłuszczonej blaszce, pieczemy 30 min w 180 stopniach C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy