kruszonkowa śliwkowa szarlotka....

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

smaczna, kruszonkowa śliwkowa szarlotka....SMACZNEGO!!!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - Jajko: 1 sztuka
    - tłuszcz temp. pokojowa: 12.5 dekagrama
    - cukier: 12.5 dekagrama
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - mąka pszenna: 25 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - śliwki bez pestek /mrożone też/: 50 dekagramów
    - tarta bułka na ciasto posypać: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski

Kruszonkowa śliwkowa szarlotka.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. * w robocie wszystkie składniki utrzeć na kruszonkę - schować misę z kruszonką do lodówki na 30 minut

    * tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i tartą bułką

    * większą połowę ciasta wsypać do blaszki - wierzch posypać 1 łyżką tartej bułki i gęsto ułożyć połówki śliwek

    * na śliwki wsypać resztę kruszonki

    * włożyć do nagrzanego prodiża i piec około 40 minut - po 20 minutach odłączam dolną wtyczkę, aby spód się nie spiekł za mocno

    * inne piecyki 200C ok. 40 minut

    * upieczone ciasto zostawić do wystudzenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować