Kruszonka na ciasta drożdżowe

  • wyświetlono: 76814 |
  • dodany do książki kucharskiej: 20 |
  • polecenia: 0

Ta kruszonka jest idealna do ciast drożdżowych typu bułeczki, chałki lub ciasta z owocami.

Katarzyna Janeczko

Składniki

200 g mąki
100 g masła
100 g cukru + - cukier waniliowy

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kruszonka na ciasta drożdżowe

  • 1. Wszystkie składniki połączyć i rozetrzeć.Im więcej maki, tym bardziej krucha.
    Przepis do posypania ciasta na dużą blachę (25x40)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilkruszonka
 

Komentarze

Podobne przepisy

Buchty drożdżowe na krupczatce

Dodane przez: kasiac

Buchty drożdżowe na krupczatce

Świeże, lekko ciepłe buchty, to...

chlebki

Dodane przez: Klaudyna213

CHLEBKI DROŻDŻOWE "NA BOGATO"

Mała odmiana, zamiast tradycyjnych...

Ciasto drożdżowe uniwersalne

Dodane przez: luna19

Ciasto drożdżowe uniwersalne

Takie moje podstawowe drożdzowe...

Drożdżowe bułeczki na ciepło

Dodane przez: rzelkazag

Drożdżowe bułeczki na ciepło

Pulchne, delikatne i z farszem...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Parówki w cieście drożdżowym

Parówki,żółty ser,salami, kiechup...

image-0xebgd3

Dodane przez: Alex M

Chleb drożdżowy na serwatce

Przepyszny pulchniutki chlebek...