Krupniok zapiekany w kiszonej kapuście

4.47 (167 ocen)

  • 35 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy lubiących prosta i smaczną kuchanię.

  • 35 min

Składniki:

  • 4 krupnioki
    - ½ kg kapusty kiszonej
    - 10 dag boczku lub słoninki wędzonej
    - 1 duża cebula
    - pieprz, magii,
    - mały liść laurowy
    - 2 kulki ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krupniok zapiekany w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w kosteczkę przesmażyć wraz z pokrojoną w kostkę cebulą oraz kapustą kiszoną. Dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz przyprawić do smaku. Dusić ok. 10 min. Odstawić do wystygnięcia.
    Następnie rozłożyć folię aluminiowa nałożyć farsz z kapusty kiszonej, ułożyć na tym krupniok i ponownie przykryć kapustą kiszona. Zawinąć w folię aluminiową każdy z osobna i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 20 minut.
    Doskonale nadaje się na obiad do ziemniaczków jak również na gorącą kolację.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować