Krupnik z wędzonego łososia z ryżem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Niezwykle smaczna zupa rybna

  • 10 min

Składniki:

  • 30 dag wędzonego łososia
    1 marchew
    1 cebula
    1 pietruszka
    1 szkl ryżu
    sól
    pieprz
    tymianek
    ziele ang
    lisc laurowy

Krupnik z wędzonego łososia z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i pietruszke obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka. Ryż płuczemy i dodajemy do garnka. Rybe kroimy w małe kawałki i dodajemy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 20-30 min aż ryz będzie miękki. Sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Komentarze

Podobne przepisy