Krupnik z pęczaku na króliku

4.48 (172 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca,sycąca, gęsta i smaczna zupa, na chudym króliczym mięsku. Jest bardzo zdrowa i smaczna, a mogą ją jeść nawet niemowlęta

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/ 2 tuszki z królika
    4 łyżki kaszy pęczak
    1 marchewka
    1/2 małej pietruszki
    Biała część pora
    2 l wody
    Sól
    Listek laurowy
    Ziele angielskie
    2 ziemniaki
    Siekany świeży bądź mrożony lubczyk
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z pęczaku na króliku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i poporcjować na mniejsze kawałki. Dodać umytą i pokrojoną w ćwierć plasterki marchewkę, pietruszkę i drobno pokrojony por oraz sól, ziele anguelskie i listek laurowy. Zalać wodą. Gotować wywar do miękkości mięsa. Następnie mięso wyjąć a wsypać do wywaru kaszę pęczak, gotować ciągle mieszając. Kiedy kasza jest już prawie idealnie miękka dodać obrane i pokrojone ziemniaki, oraz obrane i pokrojone królicze mięso. ( w razie potrzeby w miarę gotowania uzupełniać wodę). Po 10 minutach zupa powinna być gotowa. Podawać gorącą, posypaną lubczykiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować