Krupnik z kaszą orkiszową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Krupnik z kaszą orkiszową

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    * 2,5 l wody

    * 1 kg porcji rosołowych

    * ćwiartka selera

    * 1 duża pietruszka

    * dwie marchewki

    *ziemniaki 2 sztuki

    * kasza orkiszowa 1 torebka

    * liść laurowy

    * ziele angielskie

    * piramidka smaku

    * ząbek czosnku

    * sól

    *pieprz

    *garść pokrojonej świeżej natki pietruszki

Krupnik z kaszą orkiszową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krupnik z kaszą orkiszową 1. minut. Dodać warzywa (marchewkę,seler natkę pietruszki oraz czosnek) oraz ziele angielskie, liść laurowy i piramidkę smaku. Wywar gotować około pół godzin. Dodajemy kaszę i gotujemy ją zgodnie informacją na opakowaniu ( u mnie 15 minut). Pod koniec gotowania wyciągamy warzywa i trzemy je na tarce jarzynowej. Mięso wyciągamy i obieramy w kawałki. W międzyczasie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, dodajemy starowane warzywa i mięso rozrobione. Doprawiamy dolą i pieprzem. Całość zasypujemy natką pietruszki. SMACZNEGO!

    Przepis ten i inne znajdziecie również na moim blogu:
    https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/01/krupnik-z-kasza-orkiszowa.html

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy