Krupnik z kaszą jaglaną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: pieczarki oczyścić, pokroić w paseczki, usmażyć na maśle. Skrzydełka opłukać, zalać wodą, dodać warzywa oprócz ziemniaków, dodać sól do smaku i gotować do miękkości mięsa. Następnie wyjąc skrzydełka, warzywa, dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Gotować około 20 minut. Kaszę jaglaną przelać zimną wodą na sitku a następnie gorącą wodą, osączyć. Przełożyć do zupy, gotować całość około 15 minut. Gdy wygotuje się nadmiar wody uzupełnić przegotowaną wodą. Dodać pieczarki, obrane mięso ze skrzydełek, pokrojone, ugotowane warzywa, doprawić jeszcze solą i pieprzem, posypać natką pietruszki, zagotować.
Porady
1.krupnik też mozna przygotowac na zeberkach wieprzowych.
Komentarze