Krupnik z grzybami.

5 (153 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Niby zwykła zupa z kaszą ale o nowym smaku.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:


  • 2 ltr wywar drobiowo-wołowy
    1 szt marchew
    1 szt pietruszka
    1/4 szt seler
    4 szt ziemniaki
    3 łyżki kasza jęczmienna
    6-7 szt grzyby suszone
    1 ziarenko ziele angielskie
    do smaku sól
    do smaku pieprz
    1 szt cebula
    1 łyżka masło roślinne
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik z grzybami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć na ok.2 godziny.Zagotować wywar z dodatkiem ziela angielskiego,włożyć umyte grzyby w całości i gotować.Warzywa obrać,pokroić w słupki ./oprócz ziemniaków/,włożyć do garnka.Wsypać kaszę i gotować zupę 10 minut.
    Ziemniaki obrać pokroić w kostkę dodać do zupy,zagotować,a następnie wyjąć grzyby,a zupę gotować do miękkości ziemniaków.
    Cebulę obrać,pokroić w kostkę i usmażyć na maśle.
    Grzyby pokroić na mniejsze kawałki,dodać do zupy,przełożyć usmażoną cebulę do garnka jeszcze raz zagotować,doprawić zupę solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kasza jęczmienna Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować