Krupnik z grzybami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Krupnik z grzybami - smaczny,gęsty Krupnik doskonały na chłodne dni

  • Łatwy

Składniki:


  • - wywar z warzyw (może być z kostki): 1.5 litra
    - suszone grzyby: 7 sztuk
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - kasza jęczmienna perłowa (woreczek): 100 gramów
    - ziemniaki: 3 sztuki
    - śmietana 18 %: 130 mililitrów
    - posiekana natka pietruszki: 2 łyżki
    - sól,pieprz (do smaku): 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby pokruszyć na kawałki, dodać do wywaru z warzyw, doprowadzić do
    wrzenia i gotować przez 10 minut na małym ogniu.
  • 2. Marchewkę ,pietruszkę obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę
    pokroić na kawałki zeszklić na maśle. Warzywa i kaszę dodać do
    grzybów i gotować około 20 minut.
  • 3. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać obrane,umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Ugotowaną zupę zaprawić śmietaną i dodać natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kasza jęczmienna Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować