Krupnik z fasolką szparagową i brukselką

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Niezwykle zdrowa zupa bo pełna warzyw a dzięki kaszy również bardzo sycąca :-)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka (mogą być również skrzydełka)
    100 g kaszy jęczmiennej perłowej (w woreczku)
    ok. 20 dkg brukselki
    ok. 20 dkg zielonej fasolki szparagowej
    1 duża marchewka
    1 korzeń pietruszki
    kawałek pora
    pół małego korzenia selera
    4 ziemniaki
    pęczek koperku
    łyżka suszonego lubczyku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z fasolką szparagową i brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie myjemy, zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy. Zbieramy łyżką powstałe szumowiny. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew,por, seler i pietruszkę.
  • 2. Brukselkę myjemy obrywając pierwsze zewnętrzne listki. Fasolkę kroimy na mniejsze części. Dodajemy z brukselką do gotującej się zupy. Dodajemy lubczyk i posiekany koperek.
  • 3. Kaszę gotujemy w lekko posolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odsączamy. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy kaszę do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować