Krupnik z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna , szybka do przygotowania zupa .
Zasmakowała mojej rodzince .

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 l bulionu wołowego

    200 g żółtej fasolki szparagowej

    4 ziemniaki

    2 marchewki

    1 pietruszka

    200 g kaszy jęczmiennej

    koperek

    1 łyżka soli

    1 łyżka vegety z majerankiem

Krupnik z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu dodać pozbawioną końcówek , pokrojoną na mniejsze kawałki i umytą fasolkę szparagową , obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki , marchew i pietruszkę .

    Gotować ok. 15 minut .

    Dodać kaszę jęczmienną , gotować kolejne 15 minut .

    Doprawić solą i vegetą z majerankiem .

    Posypać umytym , posiekanym koperkiem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy