Krupnik porowy

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywna zupa w bezmięsnym wydaniu. Aromat pieprzu białowieskiego wspaniale komponuje się z pozostałymi składnikami.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pory (białe części)
    1 pietruszka
    1 kawałek selera korzeniowego
    2 marchewki
    4 ziemniaki
    250 g drobiowych kabanosów
    1 łyżka masła klarowanego
    2 pomidory
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    50 g kaszy jęczmiennej
    3 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka pieprzu białowieskiego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik porowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krupnik porowy 1. Pory kroimy w piórka.
    Seler, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę.
    Marchew w pół talarki.
    Kabanosy kroimy na małe kawałki.
    Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w paski.
    Natkę drobno siekamy.
    Warzywa (bez pomidorów) i kabanosy smażymy na maśle, zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz białowieski, gotujemy około 15 min.
    Po tym czasie wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości.
    Następnie dodajemy pomidory, gotujemy jeszcze 10 min.

    Na koniec wsypujemy natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować