Krupnik porowy

  • wyświetlono: 105 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pożywna zupa w bezmięsnym wydaniu. Aromat pieprzu białowieskiego wspaniale komponuje się z pozostałymi składnikami.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

2 pory (białe części)
1 pietruszka
1 kawałek selera korzeniowego
2 marchewki
4 ziemniaki
250 g drobiowych kabanosów
1 łyżka masła klarowanego
2 pomidory
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
50 g kaszy jęczmiennej
3 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka pieprzu białowieskiego
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Krupnik porowy

  • Krupnik porowy1. Pory kroimy w piórka.
    Seler, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę.
    Marchew w pół talarki.
    Kabanosy kroimy na małe kawałki.
    Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w paski.
    Natkę drobno siekamy.
    Warzywa (bez pomidorów) i kabanosy smażymy na maśle, zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz białowieski, gotujemy około 15 min.
    Po tym czasie wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości.
    Następnie dodajemy pomidory, gotujemy jeszcze 10 min.

    Na koniec wsypujemy natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kabanosykrupnikzupa porowazupa z porazupa krupnik

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Krupnik

Krupnik to jedna z ulubionych zup...

image-1v9vff3

Dodane przez: agnieszka tobiasz

krupnik

Nie będę pisać "słowa wstępu" bo...

krupnik

Dodane przez: Milena127

Krupniczek

Na szybko.

krupnik

Dodane przez: justi2401

Krupnik

Ile gospodyń, tyle wersji tej pysznej,...

Krupnik - reaktywacja !

Dodane przez: 87ewela

Krupnik

Krupnik to zmora mojego dzieciństwa....

image-0dmxkat

Dodane przez: ola2734

Krupnik

Bardzo lubię krupnik szczególnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE