krupnik

  • wyświetlono: 355 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nie będę pisać "słowa wstępu" bo nie ma o czym. Zupa jest PYCHA i tyle.

agnieszka tobiasz
  • 1min

Składniki

2,3 kości wędzone
3 szkl. pokrojonych w koskę ziemniaków
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
1,5 szkl. kaszy pęczak,( lub jęczmiennej)
ziele ang.
listek laurowy
3 łyżki lubczyku
4 ząbki czosnku
papryka słodka w proszku
sól, pieprz
1 cebula "podpalona" na palniku

Sposób przygotowania przepisu:

krupnik

  • 1. Ugotować wywar, wrzucić warzywa pokrojone w kostkę i podpieczoną cebulkę, gdy będą prawie miękkie (po ok. 15min.) dodajemy resztę składników oprócz pieprzu. Gotujemy znowu ok. 15 min. po tym czasie kasza jeszcze nie będzie miękka. Zdejmujemy garnek z ognia i przykrywamy pokrywką. Pozostawiamy na ok 20 min. aby kasza sobie "doszła" doprawiamy pieprzem. I już :)
    Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaszkola_babcikrupnikzupakasza pęczak

Komentarze

Podobne przepisy

krupnik

Dodane przez: marta625

Krupnik

Smaczna zupa z kaszą jaglaną

Krupnik

Dodane przez: anka1988

Krupnik

Zupa idealna na upały, dodatek...

Krupnik I

Dodane przez: Agiatis

Krupnik

Krupnik, to bardzo sycąca i pożywna...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Krupnik

Krupnik to jedna z ulubionych zup...

image-0k4gmdt

Dodane przez: iziona

Krupnik

Pyszna i pożywna zupa która w moim...

krupnik

Dodane przez: justi2401

Krupnik

Ile gospodyń, tyle wersji tej pysznej,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE