Krupnik na żeberkach z grzybami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jesienna, bardzo pożywna zupa z wkładką mięsną

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 600 g świeżych lub wędzonych żeberek
    cała włoszczyzna + kilka ziemniaków
    szklanka kaszy pęczak lub perłowej
    garść suszonych grzybów
    sól, pieprz mielony, ziele angielskie, liście laurowe
    zielenina do posypania
    3 ząbki posiekanego czosnku
    ew. maggi w płynie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik na żeberkach z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone żeberka zalać wodą i gotować jakieś pół godziny, następnie wrzucić pokrojone warzywa i ziemniaki, grzyby, kaszę, czosnek, przyprawy.
    Gotować do miękkości ziemniaków, na talerzu posypać posiekaną zieleniną, można też dodać odrobinę maggi w płynie.

Porady

Kasza pęczak gotuje się dłużej niż perłowa, jeśli zdecydujemy się na niego trzeba wsypać do zupy na samym początku, czyli dodać do mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować