Krupnik na żeberkach z grzybami

  • wyświetlono: 139 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jesienna, bardzo pożywna zupa z wkładką mięsną

1545998009610
  • 6 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

ok. 600 g świeżych lub wędzonych żeberek
cała włoszczyzna + kilka ziemniaków
szklanka kaszy pęczak lub perłowej
garść suszonych grzybów
sól, pieprz mielony, ziele angielskie, liście laurowe
zielenina do posypania
3 ząbki posiekanego czosnku
ew. maggi w płynie

Sposób przygotowania przepisu:

Krupnik na żeberkach z grzybami

  • 1. Pokrojone żeberka zalać wodą i gotować jakieś pół godziny, następnie wrzucić pokrojone warzywa i ziemniaki, grzyby, kaszę, czosnek, przyprawy.
    Gotować do miękkości ziemniaków, na talerzu posypać posiekaną zieleniną, można też dodać odrobinę maggi w płynie.

Porady

Kasza pęczak gotuje się dłużej niż perłowa, jeśli zdecydujemy się na niego trzeba wsypać do zupy na samym początku, czyli dodać do mięsa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

krupnikzupajesienne daniezupa z wkładką

Komentarze

Podobne przepisy

zupa

Dodane przez: Aga72

Krupnik na żeberkach

Dziś u mnie skromny obiadek ale...

krupnik

Dodane przez: Aninka88

Krupnik na żeberkach

pyszna tradycyjna zupka

Krupnik ogórkowy z grzybami

Dodane przez: mysza75

Krupnik ogórkowy z grzybami

Bardzo lubię zimowe zupy bo są...

Krupnik na grzybach suszonych

Dodane przez: Cafe Babilon_Laura

Krupnik z pęczaku na grzybach suszonych

Tradycyjna zupa w wersji bezmięsnej.

Krupnik z grzybami zabielany mlekiem

Dodane przez: ewaeu

Krupnik z grzybami zabielany mlekiem

Polecam taki krupnik na chłodniejszy...

Kapuśniak na wędzonych żeberkach z suszonymi grzybami

Dodane przez: afrodyta

Kapuśniak na wędzonych żeberkach z suszonymi...

Aromatyczna, rozgrzewająca i syta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE