Krupnik na kurze

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jednym słowem- PRZEPYSZNA!

  • 60 min

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa( udko,skrzydełka,korpus)
    1/2 kg ziemniaków
    1 marchew
    1 mały seler
    1 pietruszka
    1 szklanka kaszy jęczmiennej
    liście laurowe,ziele angielskie
    sól,pieprz,majeranek

Krupnik na kurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcję rosołową gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Miękkie mięso wyjmujemy na deskę i obieramy z kości. Dolewamy wody i wrzucamy obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz wypłukaną w zimnej wodzie kasze. Marchew,seler i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do całości. Dodajemy obrane mięso. Posypujemy majerankiem. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy