Krupnik

5 (196 ocen)

Kiedyś go nie znosiłam, obecnie to moja jedna z ulubionych zup.

Składniki:

  • paczka mrożonej włoszczyzny
    5 średnich ziemniaków
    5 łyżek kaszy jęczmiennej
    1 średnia cebula
    listek laurowy
    1 kostka rosołowa warzywna
    1 kostka rosołowa grzybowa
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostki rosołowe rozpuszczamy w 1,5 litra wody, dodajemy 1/2 paczki włoszczyzny, liść laurowy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kaszę i gotujemy na małym ogniu około 30 minut.
  • 2. Ziemniaki, obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i z obu stron przypalamy na palniku. Dodajemy do wywaru wraz z pozostałą częścią warzyw. Gotujemy jeszcze 15 minut, doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza jęczmienna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować