Krupnik

  • wyświetlono: 445 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Moja wersja tej pożywnej i pysznej zupy ugotowana na żołądkach drobiowych i kaszy pęczak.

Moje profilowe
  • 4 porcje
  • 120min

Składniki

100 gram kaszy pęczak
150 gram włoszczyzny(u mnie mrożona)
1 duży ziemniak
300/400 gram żołądków drobiowych
4/5 kulek ziela angielskiego
3/4 liście laurowe
1 łyżka majeranku
sól
pieprz
ok.1,5 litra wody
Opcjonalnie wegeta

Sposób przygotowania przepisu:

Krupnik

  • 1. Żołądki zalewamy wodą ,dodajemy przyprawy oprócz majeranku i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.
    Gdy żołądki będą prawie miękkie wsypujemy kaszę ,dalej gotujemy na małym ogniu,gdy kasza podwoi swoja objętość dodajemy,włoszczyzną i ziemniaka pokrojonego w małą kostkę.
    Gotujemy całość pod koniec gotowania przyprawiamy majerankiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kaszakrupnikzupapęczak

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Krupnik

Krupnik to jedna z ulubionych zup...

image-1v9vff3

Dodane przez: agnieszka tobiasz

krupnik

Nie będę pisać "słowa wstępu" bo...

krupnik

Dodane przez: justi2401

Krupnik

Ile gospodyń, tyle wersji tej pysznej,...

krupnik

Dodane przez: Milena127

Krupniczek

Na szybko.

image-0dmxkat

Dodane przez: ola2734

Krupnik

Bardzo lubię krupnik szczególnie...

krupnik

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Krupnik

Zupa gęsta , sycąca i mega rozgrzewająca...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE