Krupnik

5 (195 ocen)

jedna z moich ulubionych zup ......

Składniki:


  • * Kości wieprzowe lub drobiowe
    * 60 dkg ziemniaków
    * 20 dkg kaszy jęczmiennej
    * 2 -3 marchewki
    * 1 pietruszka
    * kawałek selera
    * zielone ( natka, seler, por )
    * sól
    * pieprz
    * maggi
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kości myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu wywar.

  • 2.
    Kaszę kilkakrotnie płuczemy, dodajemy do wywaru. Gotujemy około 10 minut i dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i zielone.
  • 3.
    Po około 10 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku, gotową zupę wlewamy do miseczek i posypujemy zieloną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować