Krupnik

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam zupę krupnik na upalne dni.

  • 40 min

Składniki:

  • 2l wywaru mięsno-warzywnego
    6 ziarenek pieprzu
    3 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    40 dkg ziemniaków
    2 ząbki czosnku
    10 dkg kaszy jęczmiennej
    200 ml maślanki
    1 pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz

Krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować wywar mięsno-warzywny, dodać listki laurowe,ziele angielskie pieprz. Do wywaru mięsno-warzywnego dodać pokrojone ziemniaki w kostkę oraz kaszę.
    Gotować około 40 min. Po tym czasie zupę zaprawić maślanką, doprawić solą i pieprzem. Podawać z mięsem z wywaru
    i posypaną natką pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy