krupnik

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jest bardzo smaczna. Gotuję ją co najmniej raz w tygodniu.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 udko drobiowe
    4-5 łyżek kaszy jęczmiennej, grubej
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 mały seler
    sól
    pieprz
    2-3 liście laurowe
    3-4 ziarenka ziela angielskiego
    natka pietruszki
    kilka gałązek lubczyku

Krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładamy udko i zalewamy ok.2 l wody. Warzywa obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do zupy, następnie doprawiamy solą, pierzem dodajemy liście, ziele angielskie, pietruszkę i lubczyk. Kasze płuczemy,dodajemy do zupy. Gotujemy ok. 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy