Krupniczek po mojemu

0 (0 ocen)

Smaczna i pożywna zupka.

Składniki:

  • 1 skrzydło z indyka
    3 łyżki kaszy jęczmiennej
    1 kostka rosołowa
    1 marchewka
    4 ziemniaki
    jogurt naturalny
    sól
    pieprz czarny mielony

Krupniczek po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę ze skrzydełkiem z indyka, dodać kostkę rosołową. Gotować do miękkości mięsko. Następnie wyłowić ugotowane mięso. Do gotującego się wywaru wrzucić 3 łyżki kaszy jęczmiennej, następnie starta marchewkę na małych oczkach. Później ziemniaczki pokrojone w kostkę, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na końcu zabielić jogurtem naturalnym. SMACZNEGO !!!

Komentarze

Podobne przepisy