Kruchy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiej,dodaj masło,żółtko,śmietanę i sól,zagnieć szybko ciasto,
Odstaw do schłodzenia na 30 minut,rozwałkuj na dwa cienkie placki i upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 30 minut.Wystudź.
2.Serek zmiksuj na gładką masę.
Szpinak usmaż na maśle z posiekaną w kostkę cebulą i czosnkiem.
Dodaj łyżkę śmietany i starty na na tarce o drobnych oczkach ser żółty,dokładnie wymieszaj,przestudź.
3.Placek ciasta posmaruj połową serka kanapkowego,połóż na nim plastry sera żółtego ,warstwę szpinaku,plastry szynki i rozsmaruj resztę serka.przykryj drugim plackiem.
Wierzch posmaruj majonezem i przykryj pokruszonym serem solankowym,posyp natką pietruszki.
Odstaw do schłodzenia co najmniej na 2 godziny.
Komentarze