KRUCHY PLACEK Z JABŁKAMI W NADZIENIU JOGURTOWYM

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ciasto bardzo pyszne, niby sernik. Ciasto z jogurtem ze śmietaną i jabłkami.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ciasto:
    -1 masło (250g).
    -3 szklanki mąki
    -3 łyżki cukru
    -5 żółtek
    -2 łyżeczki proszku do piecz.

    -ok.8 jabłek

    nadzienie budyniowo-jogurtowe:
    -1 naturalny jogurt gesty,albo grecki (330-400 g)
    -1 gęsta śmietana 18% (390g)
    -5 białek
    -1 szklanka cukru
    -2 białe budynie
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruchy placek z jabłkami w nadzieniu jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. ciasto- Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić palcami, odłożyć 1/4 ciasta na posypkę.
  • ciasto w blaszce 2. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę(25x42)z zakrytymi bokami i papierem do pieczenia.
  • warstwa jabłek 3. jabłka-Jabłka pokroić w plasterki i poukładać na cieście.
  • masa jogurtowa 4. masa-Białka ubić z cukrem. Zmiksować jogurt ze śmietaną, potem przesianymi budyniami.Stopniowo do tego wkręcić białka.Wyłożyć na jabłkach.
  • kruszonka 5. Rozsypać pozostawioną kruszonkę.
  • po upieczeniu 6. Piec w 175* ok.40 min. Po przestygnięciu, posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować