Kruchy maliniak

4.98 (171 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo kruche ciasto, z pianką malinową i malinami w środku. Te ciasto , to dopiero znika ze stołu.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruszonka:
    3 szklanki mąki pszennej
    250 g. margaryny
    3 żółtka
    pół szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Pianka budyniowa:
    1 budyń śmietankowy 40 g.
    1 budyń malinowy 40 g.
    3 białka
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanka oleju
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    300 g. malin
    blaszka tortowa wyłożona papierem do pieczenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.98 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kruchy maliniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Z zimnej margaryny i pozostałych składników szybko zarabiam kruszonkę. Pół wysypuje na blaszkę, wyrównuje palcami i piekę 15 minut w temp. 180 minut.
  • jk 2. Ubijam białka z solą, ciągle ubijając dodaje cukier, olej i budynie. Wykładam na podpieczony spód, na pianie rozkładam maliny, na maliny rozkładam resztę kruszonki. Całość piekę 40 minut w temp. 180 stopni.
  • jk 3. Jeszcze ciepłe ciasto posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować