Kruchy bydyniowiec z owocami i bezą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moje dzieci uwielbiają domowe wypieki a zwłaszcza to ciasto jest zdrowe i pyszne

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jaj, 4 łyżki cukru i 3/4 szklanki cukru do piany , cukier wanilinowy, 3 szklanki mąki, kostka margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 budynie cytrynowe, 1 litr mleka 2 duże jabłka bądź inne owoce wedle uznania, kisiel

Kruchy bydyniowiec z owocami i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruchy budyniowiec z owocami i bezą 1. do miski kroimy margarynę dodajemy żółtka wsypujemy cukier i cukier wanilinowy następnie mąkę z proszkiem wyrabiamy ciasto ręcznie na jednolitą masę. Następnie 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalnika a resztą ciasta wyklejamy blaszkę prostokątną na ciasto układamy owoce następnie gotujemy 3 budynie w litrze mleka wylewamy gotowy gorący budyń na owoce resztę ciasta z zamrażalnika ścieramy na wierzch budyniu pieczemy 40 minut w temp 170 stopni po 40 minutach wyciągamy ciasto i polewamy gotową pianą ubitą z białek 3/4 szklanki cukru i kisielem dopiekamy jeszcze z 15 minut .smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy