Krucho drożdżowe zawijane ciastka z kawałkami cynamonowych jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1Jabłka obieram i kroje na małe paski .
.Mleko łącze z rozkruszonymi drozdzami , dodaje łyzke cukru i łyżke mąki, mieszam.Rozczyn odstawiam na kwadrans.
2. Na stolnicę wysypuje mąkę i pozostałe składniki,. dodaje rozczyn drozdzowy
Wyrabiam ciasto, rozwałkowuję, wykrajam koła o sr. 7 cm.
Koła delikatnie rozciagam, na srodku układam po małym kawałku jabłka , oprószam cynamonem i cukrem waniliowym i.Koła skladam na pól, zlepiam tylko środki.Ze skwarków ciasta, robie wałeczki i narzucam na środek kazdego ciastka.Piekę około 20 minut w temp 200 stopni c.
3.Gdy przestygna polewam czekolada rozpuszczona w kapieli wodnej .
Ciastka mozna tez posypac cukrem pudrem.
Smacznego:)
Komentarze