Krucho-drożdżowe rogaliki

4.5 (184 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Puszyste, delikatne i kruchutkie. Z przepisu mojej Mamy :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
    1/2 kostki margaryny
    1/2 małej śmietany
    2 jaja
    3 łyżki cukru kryształu
    3 łyżki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    szczypta soli
    3 dag drożdży
    1 słoik dżemu z cukinii
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Krucho-drożdżowe rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszać z cukrem kryształem aż się rozpuszczą. Mąkę posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki z zagnieść ciasto. Podzielić na pół, rozwałkować i przeciąć na 8 lub 12 trójkątnych kawałków. Przy szerszym brzegu nakładać łyżkę dżemu i zwijać rogaliki. Piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Porady

Proporcja na ok. 20 rogalików. W środku ten dżemik: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/dzem-z-cukinii-i-jablek-z-mala-nutka-agrestu-2

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować