Krucho-drozdzowe ciastka

5 (163 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciastka,ktore zawsze sie udaja i nie sa pracochlonne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gr maki pszennej
    50 gr swiezych drozdzy
    1 margaryna
    pol szklanki cukru
    3 jajka
    dzem brzoskwiniowy
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Krucho-drozdzowe ciastka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Make i margaryne pokrojona na kawalki zagniesc razem dodajac cukier,drozdze i na koncu jajka.Wyrobic na jednolita mase.Odstawic na 15' po czym dzielimy na 4 czesci,kazda czesc walkujemy na prostokat,ktory z kolei smarujemy dzemem.Zwijamy w rolade i kroimy ja na 5 cm kawalki.Ukladamy na natluszczonej blaszce,wierzch smarujemy zoltkiem,posypujemy cukrem trzcinowym(opcjonalnie)i pieczemy w 180° 20'

Porady

Nadzienie mozna wybrac wedlug uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować