Kruche z owocami i pianą

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przysłała Inga Pawłowska

  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - masło kostka: 1 sztuka
    - cukier puder: 5 łyżek
    - żółtka: 2 sztuki

    - agrest: 70 dekagramów
    - kasza manna: 2 łyżki

    - białka: 2 sztuki
    - cukier: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche z owocami i pianą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło siekamy z mąką. Do otrzymanej kruszonki dodajemy pozostałe składniki ciasta i zagniatamy. Wkładamy na pół godziny do lodówki.
  • 2. Ciasto wyjmujemy z lodówki i co najmniej połowę wykładamy na dno formy. Podpiekamy ok. 10-15 minut w 175 °C i studzimy. Resztę ciasta pozostawiamy w lodówce.
  • 3. Białka ubijamy na sztywno i nadal ubijając, stopniowo dodajemy cukier. Umyte owoce przekładamy na podpieczone ciasto. Posypujemy kaszą manną i przykrywamy pianą.
  • 4. Pozostałe ciasto ścieramy na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na pianę. Formę wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż kruszonka się zrumieni (ok. 30 minut).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować