Kruche ciasto z masą jabłkową i i miodowymi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Składniki suche wymieszać.
Dodać posiekana margarynę , żółtka ,śmietanę i wyrobić kruche ciasto.
Ciasto podzielić na trzy części a następnie każdą część rozwałkować na wielkość blaszki
Każdy blat upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do złotego koloru.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce , umieścić w garnku i smażyć kilka minut.
Następnie dodać cukier waniliowy i galaretki i mieszać aż galaretki rozpuszczą się całkowicie. Przestudzić.
Ciepłą masą jabłkową przekładać blaty upieczonego kruchego ciasta.
Masa orzechowa:
Do rondla włożyć miód, masło, mleko , cukier i podgrzewać chwilę a następnie dodać orzechy włoskie . Mieszać na średnim ogniu 3 -4minuty a następnie mieszankę wylać na wierzch ciasta.
Ciasto schłodzić ,
smacznego.
Komentarze