Kruche z dziurką

5 (165 ocen)

  • 40 min

Kruche ciasteczka, które kochają dzieci i dorośli.

  • 40 min

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    200 g masła lub margaryny (temp pokojowa)
    100 g cukru pudru
    1 żółtko
    2 łyżki śmietany
    szczypta soli
    cukier waniliowy

    + marmolada o dowolnym smaku i cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche z dziurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche z dziurką 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok 30 min.
  • Kruche z dizurką 2. Stolnicę posypać mąką. Rozwałkować ciasto i wycinać dowolny kształt ciastek ( szklanką lub foremką) W co drugim zrobić dziurkę o dowolnym kształcie. Piec ok 10-15 min.
  • Kruche z dizurką 3. Po ostygnięciu pełne ciasteczka smarować marmoladą a z dziurką przykrywać je. Na koniec posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować