kruche z czekoladą pod kruszonką

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne ciasto, dosłownie rozpływa się w ustach wszystkich. Polecam.

Składniki:

  • ciasto
    - 5 żółtek
    - 1/2 kg mąki
    - proszek do pieczenia
    - 1/2 szkl. cukru
    - margaryna
    budyń
    - 1l mleka
    - 3 budynie czekoladowe
    - 1 łyżka kakao
    - cukier
    - 1/2 masła
    beza kokosowa
    - 5 białek
    - 1/2 szkl. cukru
    - 1 szkl. wiórek

Kruche z czekoladą pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść pokolei ciasto kruche. Podzielić na 2 części: jedną do lodówki, drugą do zamrażarki. Połowę mleka zagotować z cukrem, drugą połączyć z kakaem i budyniami. Wlać do gotującego się mleka, mieszać. Poczekać chwilę, połączyć z masłem. Wyjąć ciasto z lodówki i ułożyć na blache, wylac na to budyń, ubić białka na sztywno z cukrem i kokosem, wyłożyć na budyn, zetrzec w dowolny sposób zamrożone ciasto na wierzch. Piec ok. 50 min, w 180o.

Komentarze

Podobne przepisy