Kruche ciasto z brzoskwiniami i bezą

0 (0 ocen)

Lubię ciasta z owocami.

Składniki:

  • forma 18 cm
    ciasto:
    2 szklanki maki
    3 żółtka
    3 łyżki cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
    100 g masła roztopionego
    dodatkowo:
    5 dużych brzoskwiń
    5 łyżek cukru
    3 białka
    2 łyżki ziaren słonecznika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery

Kruche ciasto z brzoskwiniami i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek i cukier. Wlewamy masło i wbijamy jaka. Zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 2 części , jedną wkładamy do lodówki., a drugą wylepiamy spód tortownicy.
  • 2. Brzoskwinie myjemy, wypestkowujemy, kroimy w małe kawałki, układamy na cieście. Białka ubijamy z 3 łyżkami cukru, wylewamy na owoce.
  • 3. Schłodzone ciasto trzemy na tartce , tak aby powstała kruszonka.
    Pieczemy ok 40 minut w 170 stopniach. Posypujemy słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować